Resepi Mushrooms Soup
BAHAN BAHAN
200 ml air
350 ml fresh milk
Cendawan butang (mama guna fresh punya dalam 6 biji)
Jagung (saja nak mencantikkan dan memberi tarikan)
Isi ayam (mama guna dada ayam yang roasted baki masa celebrate birthday en boss) ini di carik carik macam makan bee hoon soup.
Kiub ayam 2 ketul
Lada sulah ikut rasa
Spagethi herbs
Crushed blacm pepper
Tepung gandum 2 sdb di bancuh dengan air utk memekatkan kuah.
CARA BUAT
1. Maukkan air, fresh milk dan kiub ayam.
2. Agak mendidih sikit, masukkan jagung, mushrooms, isi ayam, spagethi herbs, lada sulah & crushed black peppers.
3. Biarkan sehingga mendidih, last sekali masukkan bancuhan tepung gandum. Masak sehingga nampak pekat sikit. Is done....
HOMEMADE GARLIC BREAD
BAHAN BAHAN
Crushed garlic
Lada sulah
Spagethi herbs
Marjerin
CARA BUAT
1. Masukkkan semua bahan dan gaul rata.
2. Sapu di atas roti depan belakang. Ikut suka nak guna roti apa.
3. Bakar dalm oven ikut suhu masing masing... Mama guna 150 °c selama 15 minit.
4. Siap untuk dihidangkan...
No comments:
Post a Comment